SMM ve Elektrik-Elektronik Mühendisliğinin Güncel Vizyonu Paneli Gerçekleşti!
2 Ekim 2024 | 18:42

01 Ekim 2024 Salı günü saat 15.00’te Fakültemiz Taşkent Konferans Salonu’nda düzenlenen “SMM ve Elektrik-Elektronik Mühendisliğinin Güncel Vizyonu” konulu panel yoğun bir katılımla gerçekleşti. Açılış konuşmalarını Fakültemiz Dekanı Sayın Prof. Dr. Musa Atar ve Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Şevki Demirbaş’ın yaptığı panelde, Bölümümüz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdal Irmak, Full Enerji A.Ş. Kurucu Genel Müdürü Sayın Hatice Bilge Algın ve EMO Genç Yönetim Kurulu Üyeleri konuşmacı olarak yer aldılar.

Konuşmacılar, elektrik ve elektronik mühendisliğinin güncel gelişmeleri, sektördeki yenilikler ve Serbest Müşavir Mühendislik (SMM) uygulamalarının önemi hakkında değerli bilgiler paylaştılar. Özellikle yenilenebilir enerji kaynakları, akıllı şebekeler, saha mühendisliği gibi konularda sektörel trendler ve geleceğe yönelik öngörüler aktarıldı.

Öğrencilerimiz, panel boyunca aktif katılım göstererek merak ettikleri soruları sorma ve sektör profesyonelleriyle birebir etkileşim kurma fırsatı buldular. Bu sayede, teorik bilgilerini pratik deneyimlerle birleştirme ve kariyer planlamaları konusunda önemli ipuçları edinme imkânı buldular.

Bu etkinlik, öğrencilerimizin mesleki gelişimlerine katkı sağlaması ve sektörel ağlarını genişletmeleri açısından büyük önem taşımaktadır. Elektrik-elektronik mühendisliğinin dinamik yapısı ve sürekli gelişen teknolojik yenilikler göz önünde bulundurulduğunda, bu tür panellerin meslektaş adaylarımızın vizyonlarını genişletmede kritik bir rol oynadığına inanıyoruz.

Panele katılım gösteren tüm öğrencilerimize, değerli bilgi ve deneyimlerini bizlerle paylaşan konuşmacılarımıza ve etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Panel-1

smm-2