BootCamp Etkinliği Tamamlandı
11 Mayıs 2023 | 14:26

Problem çözme bootcamp'lerinin amacı, katılımcılara belirli bir problemi çözmek için gerekli becerileri ve yöntemleri öğretmek ve uygulamalı bir şekilde öğrenmelerini sağlamaktır. Bootcamp'ler, genellikle yoğun, kısa süreli eğitim programlarıdır ve katılımcılara problem çözme becerileri konusunda derinlemesine bir eğitim sunarlar.
Bootcamp'ler ayrıca, pratik ve uygulamalı öğrenmeyi teşvik eder ve genellikle öğrencilere projeler üzerinde çalışma fırsatı sunarlar. Bu sayede katılımcılar, gerçek dünya sorunlarına karşı pratik bir yaklaşım geliştirirler ve problem çözme becerilerini uygulama fırsatı bulurlar. Bunun yanı sıra, bootcamp'ler katılımcıların şirketlerle bir araya gelmesini sağlayarak, katılımcılara network sağlar ve iş fırsatlarına erişim imkanı sunar.
Bootcamp'ler, katılımcıların problem çözme becerilerini geliştirmelerinin yanı sıra, iletişim, liderlik, zaman yönetimi gibi diğer önemli becerileri de öğrenmelerini sağlayabilirler. Bootcamp'ler, katılımcılara yoğun bir eğitim ve pratik çalışma imkanı sunarak, kısa sürede çok şey öğrenmelerini sağlarlar. Bu nedenle, iş dünyasında çok değerli olan bu becerileri öğrenmek isteyenler için problem çözme bootcamp'leri, önemli bir eğitim fırsatı sunmaktadır.

Gazi Teknopark'ta düzenlediğimiz problem çözme bootcampimize, 32 kişi katıldı. Başlangıçta 7 takımla başlayan bootcamp, ilk gün bir takımın pes etmesiyle 6 takıma düştü. Ancak kalan takımlar, 3 gün boyunca büyük bir özveriyle çalışarak verilen problemlere çözüm ürettiler ve jürilerimize sunum yaptılar.
Bootcamp boyunca katılımcılar, problem çözme becerilerini geliştirdiler ve birçok yeni şey öğrendiler. Ayrıca, takım çalışması, iletişim ve zaman yönetimi gibi önemli becerileri de pekiştirdiler. Bootcamp sonunda, jürilerimiz tarafından seçilen takım ilk 3 takım ödül kazandı.
Bu bootcamp, katılımcılar için çok verimli bir deneyimdi ve gelecekte karşılaşacakları problemleri çözme konusunda daha donanımlı hale gelmelerine yardımcı oldu. Biz de, katılımcılara bu fırsatı sunarak problem çözme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmaktan mutluluk duyduk.
Huawei Türkiye'den Cloud Engineer Sayın Feyza SEYREK, Huawei Developer Menajeri Sayın Kübra BİLGİÇ ve Huawei Geliştirici İlişkiler Uzmanı Sayın Cansu TEKNECİ de "Bootcamp Organizasyonu" kapsamında Gazi Üniversitesi öğrencileri ile Gazi Teknopark'ta bir araya geldi. Cloud Engineer kapsamında öğrencilere bilgi ve deneyimlerini aktaran yetkililer, takımlardan makale yazmalarını talep etti ve en iyi makaleyi yazan 3 takımın ödüllendirileceğini paylaştı.
 Bootcamp'ın 2. oturumunda, 3AR Enerji Kimya CEO'su Sayın Dr. F. Figen AR "Sürdürülebilirlik ve Hidrojen Enerjisi" konulu bir sunum gerçekleştirdi ve yarışmacılardan ileriye dönük hidrojen enerjisi hakkında düşünmelerini istedi.
3. oturumda ise TEİAŞ Ar-Ge Müdürü Sayın Ümit Çetinkaya, yarışmacılardan 3 soru ile bir sunum hazırlamalarını istedi ve TEİAŞ ve elektrik taşınımı hakkında bilgilendirici bir sunum gerçekleştirdi.
Birinci olan takım HUAWEI'den özel içerikli bir çanta, ikinci olan takım Teol Dil Okullarından 3 ay ücretsiz eğitim ve üçüncü olan takım Success Work and Travel Acentesinden 300 dolarlık indirim çeki kazandı.

Bootcamp-etkinlik-görselleri-1 Bootcamp-etkinlik-görselleri-1 Bootcamp-etkinlik-görselleri-1 Bootcamp-etkinlik-görselleri-1